онлайн архитектурен консултант

бързо, лесно и удобно

Learn More
slider image

services

save money and spare yourself some trouble

проектиране

Вашият апартамент, къща или кооперация - мечта, могат да се случат без никакво усилие и с наша помощ.

консултации

Харесали сте си апартамент, но не сте сигурни в неговото техническо изпълнение или в искреността на продавача.

административна помощ

Предстои ви преустройство на апартамент, подялба на имот или всякакви други административни главоблъсканици.

portfolio

accomplished projects

project

VIP-Complex Pearl

ClientCabano Ltd.
DateOctober 3, 2017
Categories

project

Building, 01.2016г.

Client
DateJanuary 13, 2016
Categories
Link

1-new 2-new 3-new 4-new 5-new

project

Villa

Client
DateSeptember 28, 2015
Categories
Link

12170224_10153627615389976_2006445397_n F3-3 n0-3

project

lifestyle center “Strand”

Client
DateMarch 5, 2014
Categories
Link

12166415_10153627609039976_403201268_n 12166559_10153627609014976_1156261973_n 12170541_10153627609019976_1482348634_n

project

Family House

Client
DateAugust 4, 2013
Categories
Link

12170226_10153627609029976_879740999_n 12170236_10153627609024976_381383451_n

 • project

  VIP-Complex Pearl

 • project

  Building, 01.2016г.

 • project

  Villa

 • project

  lifestyle center “Strand”

 • project

  Family House

about me

Chavdar Chenkov

in short

Hello,

I hold a master degree in Architecture from the University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy in Sofia. I have over 10 years of professional experience as an architect in Sofia, Burgas and Antwerp, Belgium. Since 2010 I am a freelancer which enables me to work on various interesting projects and to travel so that I can be inspired by the world.

Besides being an architect, I am also a co-founder of the NGO Hamalogika and founder of the Burgas Recycles movement, which is trying to make Burgas a cleaner and more interesting city. My diverse contacts and experience allow me to see the bigger picture in the construction process and trends.

Shall you require a complete project for your desired building, a thorough monitoring of the project execution, or simply need a consultation when buying a new real estate, I believe I can be of assistance. If you want to learn more about me do not hesitate to write.

Detailed portfolio can be found here.
team member

Чавдар Ченков

архитект

clients feedback

"Домоуправител беше на път да въведе в заблуда собственика на жилището, което наемам, за извършените от мен ремонтни дейности. Обърнах се веднага към арх. Ченков за становище относно преустройство на помещение. Първо обсъдихме въпроса онлайн, а впоследствие арх. Ченков направи оглед на място и изготви писмено становище, което представих пред собственика на жилището. Бързата и компетентна работа на арх. Ченков ми спести много административни процедури и разходи."

client Камен Куцаров клиент

"Изключително професионално отношение, адекватни съвети и предложения, както и перфектно съчетание между ефективност и естетика - това мога да кажа за проектите на архитект Ченков. Изключително доволна съм от взаимната ни работа и не бих се замислила да използвам неговите услуги отново!"

client Албена Мишева клиент

"Не бях сигурна как да процедирам при казус свързан с общински имот и ПУП. арх.Ченков ми даде много бърз и подробен отговор. Препоръчвам го!"

client Даниела Германова онлайн клиент

"Останах много доволна от получената онлайн консултация от арх.Ченков - професионално, бързо и с голямо внимание към детайлите. Благодаря!"

client Анастасия Гейба частен собственик

"С Чавдар се познаваме от години и бях сигурна, че ще може да помогне с моя проблем, тъй като в личен план е човек, на когото може да се разчита и влага любов и старание във всичко което прави. Оказах се права, получих изчерпателна и добре систематизирана информация, как да процедирам с казуса ми относно задаващата се зелена зона в райна, в който живея в София. Проблемът беше относно статут на ателие и евентуалното му преустройство в жилище, заради възможността за ползване на паркоместа. Вече действам по въпроса. Благодаря!"

client Благомира Благоева строителен инженер

"Човек не може да е специалист по всичко. Затова, когато ми се наложи да взема важно решение,касаещо строително архитектурни въпроси, Чавдар беше безспорният ми избор. Истинската ангажираност, мекотата в общуването, усещането за добронамереност и търсене на най-доброто решение,съчетани с искреност и чувство за хумор са неговата професионална и човешка визитка."

client д-р Петрова стоматолог

"I have worked with arch.Chenkov on my Eurovillas project and I can say that he is a great designer and he really listens to the client's wishes. He has also helped me a lot with consultations on my other properties and Bulgaria's law system. Therefore I will gladly recommend him."

client Mr. Jorge Gonzales businessman

"Използвах контактната форма на сайта, понеже не бях сигурна, какво точно се включва в застроената площ на мой имот. Получих бърз, изчерпателен и адекватен отговор. Сърдечно благодаря."

client Ирена Назърова онлайн клиент

"Арх. Ченков исключительно симпатичный человек и профессионал который моментально ощущает ваши нужды. В невероятно быстром сроке он доработал для нас наш проект и добавил умные решения. С удовольствием будем с ним работать снова!"

client Борис Зодов web designer

"Търсех надеждна информация, свързана с откриването на строителна площадка и лятна кухня. арх.Ченков ми беше много полезен и дори ми изпрати извадки от важните за моя въпрос закони. Много съм му благодарна!"

client Радостина Христова частен собственик

"Арх. Ченков ни помогна с разрешаването на заплетен казус, който смятахме за невъзможен. Неговия професионализъм, опит и творчески подход към предизвикателството помогна за разрешаването му в извънредно кратък срок и с високи резултати. Бихме работили заедно отново със сигурност!"

client Жени Костадинова инженер

"При първата ни среща с арх.Ченков останахме впечатлени от ефикасния му аналитичен и креативен подход свързан с решаването на комплексни планови проблеми за идеен проект в Германия. След динамична архитектурна беседа той успя много точно да дефинира проблемите, с което заедно да развием и възможни решения за оптимално структуриране на сградата в сложен парцел. Към арх. Ченков се обърнахме наскоро отново за консултантска услуга във връзка с трудности при продажба на имот. Той анализира прецизно настоящата ситуация, посочвайки ни недостатъците в състоянието на имота и методът на продажба за българския пазар, важни аспекти за подобряване на състоянието му и съответно по-бърза продажба. Архитект Ченков е истински професионалист, с удоволствие ще се обръщаме към него за бъдещи проекти и бихме го препоръчали безпрекословно."

client Velichka Peneva architekt aus München

"Арх.Ченков е страхотен професионалист и изключително всеотдаен към работата си човек. Благодарение на неговата консултация и отделено време, успяхме да намерим вариант в нашия доста заплетен семеен казус с недвижим имот. Определено бих препоръчала консултациите и услугите му, винаги са много изчерпателни и ползотворни."

client Симона Тасева клиент

"Свързах се с арх.Ченков по повод на казус с ПУП (делба на имот) и плановете ми за еко къща. Получих бърз и изчерпателен отговор. Надявам се след време, пак да имам повод да го потърся. Успех!"

client Димитър Маринов онлайн клиент

"В работата ми с арх.Ченков срещнах разбиране на проблемите, интересни и практични решения. Поеме ли ангажимент считайте работата за свършена."

client Димитър Христов бизнес предприемач

"Получих много изчерпателна онлайн консултация от арх.Ченков. Той ми помогна да се ориентирам в неточно дадена ми информация от администратините органи. Благодаря!"

client г-н Стойков онлайн клиент

"Имах казус свързан със смяна на предназначение на мой имот. Тук срещнах разбиране и изчерпателна консултация. Благодаря много за отделеното време!"

client Радка Андреева хотелиер

"Имах казус със съществуващи постройки в имота ми, нов строеж и свидетелство за търпимост. Арх. Ченков ми даде бърза и изчерпателна информация по темата. При нужда ще го потърся отново."

client Орлин Недев онлайн клиент

"Свързах се по мейл с арх.Ченков относно консултация, за бъдеща сграда в съседен до моя имот. Опасенията ми бяха относно височината на тази сграда и моите права като техен пряк съсед. Получих подробна информация и ясна представа за следващите ми стъпки. Препоръчвам го и благодаря."

client Тодор Гарков онлайн клиент

"Познавам се от години с Чавдар, и се свързах с него за съвет, касаещ хидроизолация на основите на новострояща се къща. Както и очаквах, получих изключително подробна информация и без да се замислям бих го потърсил отново. Беше изключително удобно, че успя бързо да ми помогне, без дори да идва на мястото на строежа."

client Георги Сердаров предприемач

"Архитект Ченков е изключително компетентен. Благодарение на информацията и съветите, които ми даде по време на телефонния ни разговор, ми станаха ясни много неща и това послужи да взема правилното решение. Много благодаря!"

client Стефка Павлова тел.клиент

"Свързах се по Фейсбук с арх.Ченков по въпрос за узаконяването на стара къща. След като се запозна с моите документи, той ми даде няколко подробни стъпки как да действам. Отговори ми бързо и изключително коректно. Много съм благодарна и го препоръчвам!"

client Теодора Георгиева онлайн клиент

"Свързах се с арх.Ченков по телефона по повод желанието на мой съсед, за лятна кухня/барбекю на наша обща граница. Казуса беше малко по-специфичен, но след близо едночасова консултация съм много по-информиран за ситуацията и знам как да подходя от тук нататък. Благодарен съм за отделеното време!"

client г-н Владимиров онлайн клиент

Архитект и проектант които ме посъветва изключително професионално за инвестиционно намерение с поглед от няколко перспективи, като в никакъв случай не натрапва непременно преминаване към етап на проектиране. Чавдар подходи индивидуално като отделеното време ми даде незаменима добавена стойност. Той може да ви даде обективен съвет за рисковете и възможностите във вашия индивидуален случай спрямо нормативната рамка и настоящите тенденции на пазара. За мен е удоволствие да работя с него

client Стефан Петев морски микробиолог

Понеже практикувам в чужбина, писах на арх.Ченков за няколко разяснения относно предстояща ми реконструкция и пристройка на красива стара къща в село до гр.Русе. Колегата ми върна бърз и подробен отговор относно вълнуващите ме административни особености. Препоръчвам го без никакви притеснения.

client Константин Златев проектант в Сан Франциско

Поздравления и благодарност,г-н Ченков! Реагирахте бързо на моя въпрос и показахте компетентност. Понякога вярваме на отговор,който ни харесва,но това не е правилно.Желая много успехи, и ако е възможно останете в България.

client Емилия Костова телефонен клиент

"Попитах арх.Ченков как да калкулирам евентуалното обезщетение при строителство в имот, в който съм съсобственик. Останах приятно изненадан от бързия и обстоятелствен отговор. С благодарност: Ог.Деков."

client Огнян Деков собственик

"Писах през формата за контакт на сайта, във връзка с хидроизолация на полувкопан етаж на къща. Нямах големи очаквания, но получих бърз и подробен отговор. При нужда, отново бих се свързала с архитект Ченков."

client Мариана Стойкова онлайн запитване

"Първоначално се свързах с арх.Ченков за кратка справка, а след няколко месеца го потърсих отново за консултация по повод на архитектурен договор. Останах доволен и двата пъти от нашата комуникация. Препоръчвам го!"

client Наско Гавраилов клиент

"Свързах се първо по телефон, а после и по мейл с Чавдар Ченков, понеже търсех спешна консултация за имот, който обмислях дали да купя. Той ми даде изчерпателна информация по темата и успя да хвърли светлина върху особеностите на предстоящата ми сделка! Много съм благодарен и при нужда пак ще го потърся!"

client Милен Савов ИТ специалист

"По време на строеж в мой имот, установих проблем свързан с вертикалното планиране на терена. Свързах се с арх.Ченков, който се постара да намери удобно за мен решение."

client Иво Терзиев онлайн клиент

"Отрих арх.Ченков през интернет и му писах във връзка с евентуално преустройство на таван и покрив. Получих подробен отговор за цялата процедура. Много благодаря"

client Людмила Савова онлайн клиент

"Открих арх.Ченков през интернет и му писах по повод на промяна на дограма, в наскоро закупен от мен апартамент, преди акт 16. Строителят беше против, но г-н Ченков откликна бързо и ме упъти как да процедирам в случая. При необходимост пак ще му пиша."

client Андреана Тодорова онлайн клиент

Пиша този отзив, защото в момент на безизходица прекрасните коментари в сайта на арх. Ченков ме накараха да се обърна към него. Писах и на други негови колеги от тази сфера, но всички ми връщаха, че няма изход от ситуацията или че е сложно и те не искат да се заемат с казуса! И тогава получих отговор от арх. Ченков , в който той без да ми дава празни надежди ми обясни какви документи са нужни, за да е категоричен има ли изход! Изключително професионално след разглеждане на документите ми даде точни насоки и стъпка по стъпка ми обясни процедурите! "Благодаря" е малка дума за безкрайният професионализъм и отзивчивост на този страхотен човек! Дано остане в България, защото с такива професионалисти има шанс да живеем в по-добра среда! Желая Ви здраве и сили да не спирате да се борите, арх. Ченков! С огромно уважение, Лидия Бакалова

client Лидия Бакалова онлайн клиент

"Правим ремонт и установих, че ни трябва консултация с архитект или конструктор относно събаряне на част от стена. Писах на арх.Ченков и получих подробна консултация. Доволна съм!"

client Теодора Христова онлайн клиент

"Намерих арх.Ченков по интернет и му писах във връзка с желанието ми да закупя парцел с готов архитектурен проект от 2011г. Той ми отговори много бързо и подробно за рисковете и подводните камъни при покупката на такъв имот. Обърна внимание на сроковете на визата, правоспособността на проектантите и съгласуването на проектите. Радвам се, че направих тази консултация, преди да пристъпя към капариране на сделката."

client Стефан Грамов онлайн клиент

"Колебаех се за покупка на имот - земеделска земя, с възможност за строеж. Свързах се с арх.Ченков и получих много бързо подробен отговор, относно възможността за застрояване и евентуалните Кинт, Плътност на застрояване и етажност на имота, който си бях харесала. Сърдечно благодаря!"

client Гергана Андонова онлайн клиент (Пловдив)

"Обмислях закупуването на имот, който имаше разминаване на кадастралните и регулационните граници, неизвестност около достъпа му до улица и неясноти около ПУП-а. Получих подробно инфо, което ми помогна да взема по-лесно решение, за моето инвестиционно намерение. Препоръчвам консултациите!"

client Станислав Христов клиент по мейл (София)

"Изключително съм благодарна на арх.Ченков, за съветите, които ми даде във връзка с ремонта на моя балкон, разрешителното от общината и закона за етажната собственост. Пожелавам му и занапред да бъдете токова отзивчив и в помощ на хората!"

client Ива Стоянова онлайн клиент

"В съседен до моя имот започна строеж с подземни нива. Бях разтревожен относно качественото на калканната стена към моя имот и писах на арх.Ченков за съвет. Получих бърза и изчерпателна консултация за какво да внимавам като пряка засегната страна. Благодаря и всичко добро!"

client Владимир Георгиев онлайн клиент

"Свързах се по мейл с арх.Ченков, след като се сблъсках със стената от бюрократи в местната община. Въпросът ми беше свързан с евентуално изготвяне на ПУП и мотивирано предложение. Благодаря му за подробната информация и насоки, за да се ориентирам кое решение е най-подходящо в моя конкретен случай."

client Мариана Данкова клиент по мейл (София)
 • blog

  usefull advices

  • TBA / Density / C Int / P Ver are all stats of your design visa. Short description: TBA is the Total Build Area of all the floors of the…
  • Issued by: Respective municipal administration based on the current detailed plan development plan (DDP) and is signed by the chief architect of the municipality for a specific regulated landed property…
  • ACT 12 /for establishing of all types of building and installation works (ВIW), planned for embedding, certifies that the requirements of the project are met/ - only for the electrical…
  • Dear visitors! I started this blog in order to supply you with useful information that relates to construction. I hope that the blog will be useful to you to navigate…

  more articles

  newsletter

  If you wish to be informed about new trends in renovation and real estate market please supply your email.

  Please provide valid email adress.

  contact me

  send an inquiry

  chenkov.architecture@gmail.com